Tomatodlingen utgörs av ca 5.000 m2 moderna växthus. Odlingen sker i naturligt ljus med plantering omkring 1:a mars. Skördeperioden varar från början av maj till början av oktober. Totala årsproduktionen är ca 100 ton.

För närvarande odlas två olika typer, vanlig röd tomat och körsbärstomat. Vanlig röd tomat har en fruktvikt på ca 100 g med aromrik och balanserad smak. Körsbärstomaten är som namnet antyder i storlek som ett körsbär, fruktvikten är ca 25 g. Smaken är aromatisk med tydlig sötma.

Plantering sker i månadsskiftet feb/mars. Plantorna är då ca två månader gamla. Humlor ser till att varje blomma pollineras. Väl fungerande pollinering borgar för stora, välsmakande frukter. Efter ytterligare två månader är de första tomaterna mogna och kan skördas.

Närmarknaden kan nu erbjudas tomater med långt utvecklad mognadsgrad och arom. Plockning sker tre gånger i veckan fram till början av oktober.

Det finns massor med bra anledningar att njuta av tomater. De kan vara en fröjd för både öga och gom.

Det finns massor med bra anledningar att njuta av tomater. De är en fröjd för både öga och gom. Tomat är en av våra mest konsumerade grönsaker, uppskattade av unga som gamla. Mycket av hemligheten är förstås smaken, samtidigt som hälsoeffekten tillgodoses. Tomater är rika på t ex kalium, järn och karoten, medan fetthalten givetvis är låg. Användningsområdet är stort, de kan ätas direkt som de är, vara ingrediens i sallader eller tillagas i maträtter samt konserveras i olika former, endast fantasin sätter gränser. Tomater bör förvaras i rumstemperatur eftersom smakerna då kommer fram. Hållbarheten kan ökas något i sval, men bör i så fall tas fram i god tid innan servering.